Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Πως να αδειάσεις μια λάμπα



light-bulbsΈχουμε δει αρκετές τέτοιες παλιές λάμπες οι οποίες πλέον φιλοξενούν μικρούς κήπους ή γίνονται βάζα και νομίζαμε ότι απλώς από κάπου αγοράζεις αυτές τις άδειες λάμπες. Η αλήθεια είναι ότι είναι κοινές λάμπες που κάποτε φώτιζαν. Δες παρακάτω πως μπορείς και εσύ να αδειάσεις μια λάμπα φωτισμού, αλλά και ιδέες για το τι να την κάνεις μετά!
light-bulbs-1

Θα χρειαστείς μια παλιά λάμπα (ΠΡΟΣΟΧΗ, όχι φθωρισμού), μια πένσα και ένα κατσαβίδι. Για προστατευτικά θα χρειαστείς γάντια χοντρά ή μια πετσέτα και γυαλιά.
Πιάσε την λάμπα (φορώντας γάντια ή με μια πετσέτα μιας και μπορεί να σπάσει στα χέρια σου αν χρησιμοποιήσεις πολύ δύναμη). Με την πένσα πιάσε την μεταλλική μυτούλα στην άκρη της λάμπας και κούνα την με προσοχή μέχρι να σπάσει. Μόλις υποχωρήσει το κομματάκι αυτό, μπορείς με την πένσα να σπάσεις και την υπόλοιπη βάση. Προσοχή σου είπαμε; Όλα αυτά τα πραγματάκια είναι πολύ μυτερά.
Στη συνέχεια με ένα κατσαβίδι μπορείς να σπάσεις και τους εσωτερικούς σωλήνες και να τους αφαιρέσεις. Πλέον οι λάμπες έχουν μια σκόνη μέσα η οποία δεν είναι επικίνδυνη, αρκεί μόνο να την ξεπλύνεις.

Δες ιδέες τι να κάνεις με την άδεια λάμπα.Creative and Cool Ways To Reuse Old Light Bulbs (30) 2
Creative and Cool Ways To Reuse Old Light Bulbs (30) 12Creative and Cool Ways To Reuse Old Light Bulbs (30) 26

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου