Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Χειροποίητο χούλα χουπ

ΠΩς ΝΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΕΙς
hulaΕίσαι διακοπές με τα παιδιά και σε τρελαίνουν; Τρέξε σε ένα χρωματοπωλείο να τους πάρεις παιχνίδια! Ε; Και όμως! Με πολύ απλά υλικά από ένα χρωματοπωλείο μπορείς να προμηθεύσεις τα βλαστάρια σου με ότι χρειάζονται για να φτιάξουν τα δικά τους χούλα χουπ. Όχι μόνο θα καταχαρούν που το έφτιαξαν μόνα τους αλλά θα διασκεδάσουν και το στριφογύρισμα των γοφών. Μήπως να το δοκιμάσεις και εσύ μαζί τους;
hula-1

Θα χρειαστείς 1-2 μέτρα σωλήνα για πότισμα, μια υποδοχή ένωσης (χρησιμοποιείται για να ενώνονται μεταξύ τους οι σωλήνες), ένα καλό μαχαίρι ή πριονάκι, αυτοκόλλητη ταινία σε διάφορα χρώματα και ένα πακέτο φασόλια!
Ξεκίνα κόβωντας τον σωλήνα ανάλογα με την μέση του παιδιού (ή του εαυτού σου!), θέλεις το χούλα χουπ να έχει αρκετό χώρο γύρω σου για να κάνει τους κύκλους του. Βάλε τα παιδιάκια να βάλουν μερικά φασόλια μέσα στον σωλήνα πριν τον κάνεις κύκλο και συνδέσεις την μια άκρη με την άλλη. Τα φασόλια χρειάζονται για να γίνει λίγο πιο βαρύ το χούλα χουπ και να γυρίζει καλύτερα, πρόσεξε μόνο μην το παρακάνεις!
Μετά βάλε τα παιδιά να κολλήσουν τις χρωματιστές ταινίες γύρω από τον σωλήνα. Και τώρα μπορείς να αρχίσεις να στριφογυρίζεις! Καλό κούνημα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου