Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Άγγελος με ανακυκλώσιμα υλικά

Πώς το έφτιαξα;
Με κατεξοχήν ανακυκλώσιμα υλικά:
μία κρεμάστρα
ένα ρολό από αλουμινόχαρτο
λίγο αλουμινόχαρτο
λίγο χοντρό χαρτόνι
λίγο πηλό
μαλλί πλεξίματος
μία στρογγυλή βάση τούρτας
σύρμα πίπας
ένα παλιό καλσόν
χρυσόσκονη και ακρυλικά χρώματα
    και φυσικά με τη βοήθεια της ατλακόλ και της ζεστής σιλικόνης.


Η κρεμάστρα ήταν αυτή που μου έδωσε την έμπνευση! Αρχικά τη ζεύλωσα ως εξής:
Στη συνέχεια έκοψα το ένα πόδι από ένα σχισμένο καλσόν των κοριτσιών και το πέρασα στο σύρμα. Στερέωσα τη μία άκρη με ζεστή σιλικόνη και έριξα λίγη αραιωμένη ατλακόλ και από πάνω χρυσόσκονη.
Ύστερα έφτιαξα το κεφάλι του. Τύλιξα μερικά διαφημιστικά φυλλάδια σε μπάλα και τα στερέωσα με λίγο αλουμινόχαρτο. Δε χρειάστηκε καν να βάλω χαρτοταινία. Στη συνέχεια επειδή ήθελα ο άγγελός μου να έχει κάποια χαρακτηριστικά άνοιξα λιγο πηλό σε φύλλο και τον στερέωσα πάνω από το αλουμινόχαρτο.
Με τα χέρια μου, την πίσω μεριά του πινέλου και ένα μαχαίρι έφτιαξα υποτυπωδώς τα χαρακτηριστικά και το άφησα να ξεραθεί. Αν δεν έχουμε πηλό ή δε θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε μπορούμε να κολλήσουμε λωρίδες από χαρτί βουτηγμένες στην ατλακόλ....έτσι θα φτιάξουμε το κεφάλι από χαρτοπολτό (δείτε μια κούκλα και μια γυναικεία φιγούρα που είχα φτιάξει με αυτόν τον τρόπο)


Για το σώμα χρησιμοποίησα ένα ρολό από αλουμινόχαρτο και λίγο χαρτόνι στυλ οντουλέ που δίπλωσα σε χωνί και τα κόλλησα με ζεστή σιλικόνη. Αν θέλουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ύφασμα πάνω από το χαρτόνι...Ένα βελούδινο ύφασμα θα του έδινε άλλη αίγλη!

Την όλη σύνθεση στερέωσα με πηλό πάνω σε μια βάση τουρτίτσας, που είχα κρατήσει και πλύνει από ένα γλυκό που μας είχαν προ ημερών φέρει (το γλυκό δε μ' άρεσε, τη βάση όμως την αξιοποίησα χαχα). Στη συνέχεια χρειάστηκε να ενισχύσω τη βάση κολλώντας με ατλακόλ.
Κόλλησα στο κεφάλι λίγο μαλλάκι για μαλλιά και κόλλησα το κεφάλι με ατλακόλ στο ρολό. Σ' αυτή τη φάση ο άγγελος μοιάζει περίπου ως εξής:
Του έφτιαξα ένα φωτοστέφανο διπλώνοντας στα δύο ένα ασημί σύρμα πίπας και γυρίζοντάς το ώστε να σχηματίσει κύκλο. Σε ένα σημείο της περιφέρειας στερέωσα ένα κομμάτι σύρμα που το έμπηξα από την άλλη του πλευρά στο (μαλακό σχετικά) κεφάλι του αγγέλου μου.

Κόλλησα κι άλλα μαλλιά (τα έκανα σπασπά τυλίγοντας το μαλλάκι γύρω από ένα καλαμάκι για σουβλάκι που έβρεχα στη συνέχεια)
Κόλλησα και στο λαιμό για γιακά ένα χάρτινο στρογγυλό σεμεδάκι (έτσι τα λένε;)
Στερέωσα και άλλα δυο σύρματα πίπας διπλωμένα στα δύο για χέρια και έβαψα ελαφρώς το πρόσωπο. Επίσης κόλλησα μερικά διακοσμητικά στο ρούχο του.


Για τον "πάπυρο" έκοψα ένα κομμάτι χαρτί, το βούτηξα για λίγο σε νες καφέ για να γίνει...καφέ και το δίπλωσα με τη βοήθεια πάλι ενός καλαμακίου για σουβλάκι όπως φαίνεται παρακάτω....Έγραψα τις ευχές μου και το κόλλησα με σιλικόνη στα χέρια του αγγέλου μου. Α, του κόλλησα κι ένα λουλουδάκι με μια χαντρούλα.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου